Skoči na glavno vsebino

Jesen se je že prevesila v drugo polovico, ampak je še bolj barvita in zanimiva v svojem spreminjanju. To spreminjanje narave smo opazovali tudi v skupini Mišk. Najprej smo videli čudovite jesenske barve in kako bogato so obdarjeni vrtovi, njive in sadno drevje. Na sprehodih smo opazovali, se pogovarjali in nabirali ter se igrali z naravnimi materiali. Le-tega je bilo na pretek, zato smo komaj dobili dovolj prostora v igralnici za jesenski kotiček. Da pa ne bi ostalo samo pri ogledovanju, smo iz njega izdelali jesensko sliko in sestavili ježka. Ustvarjanja pa ni bilo še konec. Poiskali smo odpadni papir v jesenskih barvah, ga razrezali na majhne koščke in vsak otrok je ustvaril kolaž jesenskega drevesa. Vsa razstavljena drevesa tvorijo pravi jesenski gozd, ki je vreden ogleda.
Potem smo se lotili sadja in zelenjave. Najprej smo prebrali pravljico o repi velikanki, potem smo poimenovali sadje in zelenjavo in se igrali matematiko. Vse pridelke je bilo treba razvrstiti po barvi, se pravi v pravilno barvno množico. Pravljico smo tudi dramatizirali, se spremenili v dedke in babice in različne živali, ter bili uspešni pri puljenju repe velikanke. Seveda smo jesenske dobrote tudi jedli in se posladkali z grozdjem, jabolki in hruškami. To pa ni vse. Naučili smo se tudi nove jesenske pesmice, katere ponavljamo med sprehodi.
Najlepše kar nam ponuja jesen pa so kupi šumečega listja na tleh, po katerih lahko skačemo in se z njimi obmetavamo. Želimo si, da bi jesen še kar nekaj časa vztrajala.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost