Skoči na glavno vsebino

Zadnja dva tedna smo v Pikapolonicah posvetili odpadkom in bilo je prav zabavno. Skozi ekološko obarvane pravljice in igro smo izvedeli veliko novega. Med drugim nas je zmajček iz pravljice poučil o pravilnem razvrščanju odpadkov. Tudi mi smo vzeli vrečo s smetmi in se odpravili do najbližjega ekološkega otoka. Tam smo odpadke razvrščali v različne zabojnike in šlo nam je zelo dobro.

Otroci so poslušali pravljico Doktor Medved, nato pa so se še sami prelevili v živali in pravljico odigrali. V ordinaciji doktorja Medveda so se zvrstile najrazličnejše živali, ki so se poškodovale zaradi odpadkov, ki so ležali v gozdu. Otroci so se v svoje vloge tako vživeli, da so s povezovanjem in zdravljenjem nadaljevali tudi po odigrani igrici.

Veliko časa smo namenili pravljici Zelena jopica, ki govori o medvedku, ki je svojo premajhno jopico podaril zajčkom. Razmišljali smo, kaj bi pa mi lahko ponovno uporabili. Sklenili smo, da bomo iz odpadnega materiala izdelali lutke živali, ki nastopajo v pravljici. Oblikovali smo jih iz različnih plastenk in časopisnega papirja, jih kaširali in pobarvali. Iz velike škatle smo izdelali televizijo, na kateri smo si ogledali risanko. Verjetno ste že uganili katero. Tisto o medvedku in zeleni jopici. Otroci so bili nad risanko zelo navdušeni in so komaj čakali, da bodo lahko tudi oni nastopali na televiziji.

Odpadni material lahko ponovno uporabimo in z malo domišljije lahko nastane marsikaj, lutke, družabne igre, igrače… Mi smo si izdelali igrače, in sicer so otroci  iz starih zgoščenk naredili vsak svojo vrtavko. Da  veliko stvari lahko ponovno uporabimo sva  otrokom pokazali tudi s tem, da sva jim pripravili veliko škatlo s starimi oblačili in pokrivali. V škatli si je vsak otrok dobil nekaj zase in za nekaj časa je preoblačenje postalo glavna igra.

Kaj vse smo počeli pa si lahko ogledate tudi na fotografijah.

 

Za Pikapolonice, Silvana in Polona

 

  

 

 

 

Dostopnost