Skoči na glavno vsebino

Kaj lahko miške povemo o sebi? To, da smo veliki, da znamo povedati že mnogo besed, da poznamo svoja oblačila, obutev in se že skoraj vsi sami preobujemo. To, da znamo sami jesti in da zmoremo že dolge in strme poti.
Svoje znanje in spoznanja smo v preteklih tednih še obogatili. Pomagali smo si s knjigami, priročniki in različnimi aplikacijami. Tako smo dobro spoznali svoje telo, poimenovali dele telesa in ugotavljali, da se pod kožo skriva še veliko zanimivih stvari. Spoznali smo organe za čutila in se poigrali z vsakim čutilom. Okušali smo različne jedi, jih vohali in prepoznavali predmete po zvoku. Odzivali smo se na skrite glasove in s pomočjo vida ugibali kaj je izginilo.
Za svoje telo pa skrbimo tudi z vsakodnevno higieno, tako da si umijemo obraz, roke in si pokrtačimo zobke. Počešemo si lase in uredimo frizuro. Zvečer pred spanjem pa s tuširanjem umijemo še preostale dele telesa. Vse to smo vadili na različne načine: ob pesmici, ob rajalni igri ter z različnimi rekviziti. Doma pa to delamo zares, vsak dan, celo večkrat na dan.
Tudi hrana in pijača sta zelo pomembni za naše dobro počutje, zato se trudimo, da pojemo in popijemo vse kar nam zdravega pripravijo. Zelo pomembno pa je tudi, da se okrepčamo s popoldanskim počitkom in zadostnim nočnim spanjem.
Svoje telo redno razgibavamo ob glasbi, rajalnih in gibalnih igrah. Vsakodnevni sprehodi v vseh letnih časih pa so samo še pika na i našega zdravega življenja in zdravega telesa.

Pripravili, Katarina in Danijela

 

Dostopnost