Skoči na glavno vsebino

V dneh, ko se je bližal zadnji mesec v letu, smo Kužki obeležili mednarodni dan strpnosti. Ob pravljicah Pepelka in Grdi raček smo spoznavali, kaj je to nestrpno obnašanje, izključevanje in ignoriranje. Ugotovili smo, da nas vse to prizadene in se vprašali ali se tudi mi kdaj tako obnašamo do bližnjih. Z odtisi stopal smo ponazorili pot strpnosti, po kateri želimo hoditi v predprazničnem času in tudi sicer.

Različna počutja se odražajo na naših obrazih. Gledali smo se v ogledalo in skušali izražati, jezo, veselje, žalost, strah, užaljenost. Izraze na obrazih smo tudi narisali.

Praznični december se je pričel s prihodom smreke, ki smo jo okrašeno z odpadnimi materiali vrnili na KZ Tolmin. Otrokom je bila všeč in bi jo najraje obdržali, a so se zelo razveselili tudi daril, ki smo jih prejeli za naš trud.

Lepa doživetja so se nadaljevala. Dočakali smo prvi sneg in se že sankali, oziroma lopatali. Raziskovali smo sneg in ugotovili, da so snežinke in led tudi iz vode.

Posebno zanimiv je bil obisk senčnega gledališča. Spremljali smo zgodbico Buča velikanka, ki so jo pripravili učenci 4. razreda. Razkazali so nam zakulisje in razložili nekatere tehnične rešitve.

Sredino jutro je bilo posebno. V igralnici so nas pričakala sladka presenečenja in vsi smo uganili, da nas je tudi v vrtcu obiskal Miklavž. Nato smo odšli na predstavo, o kateri si lahko preberete v novici Abonmajska predstava na Miklavžev dan.

Utrinke si oglejte tukaj.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost