Skoči na glavno vsebino

V vrtcu Dolenja Trebuša smo že ves teden nestrpno čakali prihod babice Zime. Končno je težko pričakovani dan le prišel. Že zgodaj zjutraj smo na koledarju opazili z velikimi črkami zapisano PRVI DAN ZIME! Otroci so z nasmehom na ustih pogledovali skozi okno, v upanju, da bi opazili babičine sledi. Večkrat smo prisluhnili glasovom v daljavi in se spraševali ali nas je že obiskala…

Odpravili smo se po šolskem hodniku in v igralnici opazili zimsko pokrajino. Na stolu v svoji hišici pa je sedela babica Zima in predla sneženi puh. Snežilo je in prav zares je bilo hladno. Prijazno nas je povabila naj sedemo in se pogrejemo. Povedala nam je, da je napletla veliko odejic in toplih kožuščkov za premražene živali, ki jih bodo v tej hladni zimi najbrž potrebovale. In res, kaj kmalu so k njej začele prihajati prezeble živali. Prav vsaka je od babice Zime prejela nov kožušček, šal ali tople rokavice. Zadovoljne živali so se toplo odele in tako bodo zimo lahko dobro preživele. Tudi nam je napletla bele zvezdice, ki smo jih zadovoljni in hvaležni odnesli domov.

Prijazna babica najbrž še vedno veselo skubi snežni puh … dobro ve, da se lahko kadarkoli pojavi premražena žival, ki bo potrebovala topli kožuh.

Za obisk smo se zahvalili in ji za spomin podarili snežinko. Kako lepo je bilo si poglejte si poglejte na fotografijah.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Alenka in Lea

Dostopnost