Skoči na glavno vsebino

Kužki smo v predprazničnih dneh s pomočjo okrašene lestve doživljali same prijetne stvari. Vsak dan smo se povzpeli en klin više,  izvlekli pismo in prebrali, kaj nas čaka. Kot se spodobi, smo si najprej okrasili novoletno smrečico. Izdelali smo balončke, snežinke in lučke ter zimsko pokrajino za garderobo.

Nato smo izvedeli, kaj je to novoletna vizitka, oziroma voščilnica, kako izgleda, kdaj in kaj si voščimo. Izdelali smo jih za domače, za tiste, s katerimi smo sodelovali med letom in naše prijatelje v vrtcu in šoli.

V tem času so nas spremljale tudi risanke in zgodbice. Posebej zanimiva je bila tista o željomatu, ki se je pojavil tudi v naši igralnici. Željomat izpolnjuje želje, pa smo ga preizkusili.  Vsak je pritisnil eno tipko s številko in si nekaj zaželel. Povečini so si zaželeli igrač ali pravih živali. Ob tem  smo spoznavali tudi številke.

Ob knjigi in soju svečk smo spoznali deklico Hano, ki je imela željo, da bi znova lahko hodila. To željo ji je Božiček lahko uresničil samo za eno noč, zaradi česar je bila srečna.

Tudi v skupini smo želeli razveseliti drug drugega z eno izmed knjig, ki jo imamo doma. Lepo zavite in opremljene z izbranim snežakom, kateremu je vsak otrok narisal okvir, so čakale na žrebanje. Domače smo razveselili tudi s svečniki iz slanega testa.

V pismih nam je bilo naročeno, naj hodimo ven in na sprehode, kar smo z veseljem izpolnili.  Sicer smo za različno gibanje uporabili  tudi pohištvo v igralnici. Kepali pa smo se kar s papirnatimi kepami.

Pričakovanje je doseglo vrhunec, ko sta nas obiskala Pika Nogavička in dedek Mraz. Uživali smo v res lepi predstavi in se razveselili daril za domov in za skupino.

Prav na prvi dan zime se je na nas spomnila tudi babica Zima.  Žalosten snežak na Črvovem vrhu ji ni dal miru. Pripeljala ga je k nam, da ugotovimo, zakaj je žalosten.  Ko smo mu namestili vso opremo, ki se za snežaka spodobi, je bil še vedno žalosten. A Kužki smo razmišljali in razmišljali in videli, da se je snežak nasmehnil, ko smo mu obljubili, da mu bomo izdelali družbo, male snežakce iz papirja. Z babico Zimo smo veselo zarajali ter zapeli pesmi o njej in o sneženem možu. Preden se je poslovila je pokukala še k šolarjem.

Z učenci in Mucki smo izmenjali novoletna voščila, potem pa smo zadnji dan na željomatu izrazili želje za stvari, ki se jih ne da kupiti.  Otroci so si zaželeli zdravja in stvari, zaradi katerih nam je vsak dan v vrtcu lepo. Da bi vse to trajalo tudi v novem letu 2018! Dogajanje po novem letu bo spremljal tudi zanimiv možiček, ki sta ga v vrtec prinesla Sara in Ožbej.

Decembrski utrip si oglejte tukaj.

Za vrtec Šentviška Gora, skupina Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost