Skoči na glavno vsebino

Zajčki smo zavrteli časovni stroj in se ustavili v obdobju, ko so Zemlji vladali dinozavri. V igralnici smo kmalu opazili nenavadne stopinje in brž ugotovili čigave so. Bile so stopinje tirexa, ki je ušel iz knjige. Prebrali smo njegovo zgodbo, ter spoznali njegove dele telesa, ter čemu služijo.
Nato smo bli priča pravemu izbruhu vulkana. Ostali smo odprtih ust. Kasneje pa smo prijeli za čopiče in previdno, kot paleontologi, izkopali nekaj dinozavrov.
Dinozavri so nas tako prevzeli, da smo jih iskali povsod: v vrtcu, med listanjem knjig, pa tudi doma, med svojimi igračami. Prinesli smo jih v vrtec in ustvarili pravo dino deželo.
Iz balonov smo si izdelali svoje dinozavre, potem pa smo ročne spretnosti urili še pri izdelavi fosilov. Zapeli in zaplesali smo Dinov ples, v telovadnici pa smo si pripravili štafetne igre, pri katerih so se pomerili tirexi in triceratopsi.
Zasledili smo, da je nekaj dinozavrov zašlo tudi v naše delovne zvezke. Brez težav smo bili kos nalogi v prepoznavanju velikih in majhnih dinozavrov.
Ponovno smo uredili pano pred igralnico. Tokrat so nanj zakorakali različni dinozavri, ustvarjeni po naši domišljiji.
Za zadnji dan naše razburljive pustolovščine smo se odločili, da se odpravimo v kino in si ogledamo življenje dinozavrov.
Nato pa smo bili mnenja, da je čas, da zopet zavrtimo časovni stroj in mogočnim dinozavrom pomahamo v slovo.

Kako smo uživali v raziskovanju dinozavrov, si lahko ogledate na teh fotografijah.

Za vrtec pripravile, Brigita, Petra in Melita

Dostopnost