Skoči na glavno vsebino

Kužki smo se že dobro navadili drug na drugega in tudi novinca se med nami dobro počutita. Prizadevamo si osvojiti lepe navade in upoštevati red in pravila, biti prijazen in vljuden. Dežurni, ki ga vsak dan izbere čebelica, se trudi opraviti zadolžitve, ki so za lažje opravljanje, narisane na tabli. Te dni smo bili zadovoljni, ker smo lahko vsak dan šli ven.

Med drugim smo tople in sončne septembrske dni izkoristili za učenje prečkanja ceste s pomočjo policista Jureta. Povedal nam je še o drugih stvareh, ki vplivajo na varnost v prometu.

V Polju smo si ogledali sadovnjak, poimenovali drevesa in sadeže v njem in pokušali slastna jabolka. Nato smo si ogledali stiskanje jabolčnega soka. Jabolka smo razporejali po velikosti in in rešili prvi delovni list.

Še posebej so bili lepi sprehodi, na katerih smo nabirali divji kostanj in gozdne plodove, ki jih bomo uporabili za igro.

Opravili smo že dva planinska izleta, na katerih sta nas spremljali mami. Ponosni novi planinci so se z veseljem prepustili planinskemu krstu, ki so ga opravili stari planinci.

Novince smo imeli tudi pri obisku potujoče knjižnice.

Vsak dan smo uživali v peskovniku in prosti igri na igralih ali vožnji z vozili. Predšolski pa so bili že ponosni na prve uspehe pri učenju rolanja.

Najmlajši bi radi spoznali barve. V ta namen smo pripravili gibalno igro s padalom in papirnatimi kroglicami, v kateri zelo uživajo. Vsem pa je bilo zabavno petje pesmi  Hruška debeluška.

Da nam bo v vrtcu lepo, se bomo še naprej trudili za medsebojno prijaznost in strpnost. V zgodbici Jabolko smo namreč videli, da sta ti dve vrlini še kako pomembni za sobivanje. Po zgodbi smo tudi likovno ustvarjali z naravnimi materiali in izdelke postavili na ogled v garderobi. Vsak dan tudi rišemo. Starejši nekatere dogodke obeležijo z risbico, ki jo narišejo v zvezek.

Za skupino Kužki, Stanislava črv

Dostopnost