Skoči na glavno vsebino

V jesenski letni čas smo otroci iz našega vrtca vstopili na prav poseben način. Zjutraj smo odšli na dvorišče in se zbrali pod našo jablano. Zadovoljni smo ugotovili, da nas je tetka Jesen letos bogato obdarila. Jablana se je namreč kar šibila pod težo svojih plodov.
Na pomoč smo poklicali dedka Silverija, ki je jablano otresel, naše male ročice pa so nato začele vztrajno pobirati jabolka in jih nositi v košare. Nato je sledil najbolj zanimiv del- mletje in stiskanje jabolk.
Zavrteli smo čas nazaj in delo opravili tako, kot so to včasih počele naše babice in dedki. Na srečo smo imeli veliko pridnih rok, ki so marljivo vrtele naš mlin.
Sok smo napolnili v stekleničke in ga odnesli domov. Pijača izpod naših rok ni le zdrava, temveč tudi zelo dobra. Gotovo tudi zato, ker smo iz prve roke preizkusili, koliko truda in dobre volje je potrebno za pripravo le tega.
Ob zaključku druženja smo bili vsi udeleženci mnenja, da domač sok prekaša vse tiste, ki na nas čakajo na policah trgovin. Obenem pa smo imeli v mislih tudi naše babice in dedke, ki so si v starih časih vse dobrine prigarali na tak, veliko težji način, kot to počnemo dandanes.

Imeli smo se zelo lepo. Najlepša hvala dedku Silveriju za pomoč, ter tetki Jesen, ki je poskrbela, da bodo naše ozimnice letos še posebej bogate.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost