Skoči na glavno vsebino

»Zato si želimo več prostega časa.
Več časa za sanje, za ždenje, cartanje,
za urice polne prijetne bližine
in tihe trenutke za samost in branje.« (F. Lainšček)

Za nami je prelep teden, ki je bil namenjen samo nam – otrokom. Ker je tema letošnjega Tedna otroka prosti čas, smo se posvetili prav temu. Ugotovili smo, da nam gre »prostočasenje« odlično od rok.
Veliko smo se igrali po želji in raziskovali različne igrače in kotičke v naši igralnici. V našo igralnico smo v torek povabili celo otroke, ki vrtca še ne obiskujejo. Pokazali smo jim naše igrače in jih povabili k delavnicam izdelave nakita, risanju z liki, igri s kostanjem in gradnji ceste iz kock. Otroke in njihove starše, smo ob koncu povabili tudi na jesenski sprehod.
V sredo se nam je v naši igralnici pridružila tudi knjižničarka Polona. Zaigrala nam je lutkovno predstavo Kako je rusica pregnala Grdinico iz lisičje hišice. Knjižničarka nam je prinesla tudi veliko zanimivih knjig, ki smo si jih z veseljem ogledali. Spoznali smo, da so knjige lahko odličen pripomoček pri »prostočasenju«.
Četrtkov dan je bil za Kužke posebej čaroben. Našo igralnico so namreč lahko obiskale najljubše igrače otrok. Igrače smo si ogledali in si jih nato pri igri tudi izmenjali.
Skozi cel teden nas je spremljala dejavnost, ki je trenutno v naši skupini najbolj priljubljena. Vsak Kužek se namreč želi naučiti rolanja. Tako so nekateri uživali v vožnji z vozili, medtem ko so drugi prvič v življenju na rolerjih samostojno uspeli prečkati celo igrišče. Na naše uspehe smo bili tako ponosni, da smo morali svoje nove sposobnosti pred odhodom domov, pokazati svojim staršem.
Za lep zaključek tedna je poskrbelo sonce in naši najmlajši Mucki, ki so nas povabili na dolg sprehod po okolici vrtca.

Za skupino Kužki, Nataša

Dostopnost