Skoči na glavno vsebino

Danes smo v vrtcu Podmelec na široko odprli vrata vsem babicam, dedkom, stricem, tetam, sosedam, mamicam, vsem, ki so prišli. Povabili smo jih, ker ta teden poteka vseslovenska akcija Simbioza Giba, ki povezuje Slovenijo prek medgeneracijskega gibanja in promocije zdravja.
Za začetek smo jim pripravili kratek program s plesom in pesmico. Nato nam je kuharica Marija prinesla pošto, ki jo je dobila za nas. Z veseljem smo jo prebrali in ugotovili, da nas Tetka Jesen vabi na izlet do Sopote. Okrepčali smo se s piškoti in sadjem, popili čaj in krenili na pot. Dolga kolona se je vila proti Podmelcu, ampak nas je kmalu zaustavil jesenski listek, ki nam ga je pustila Tetka po poti. Zastavljala nam je različne uganke, ampak prav nobena ni bila pretežka za nas. Zraven pa nam je ponagajala še s kakšno nalogo, da smo še dodatno malo potelovadili.
Pod slapom Sopota pa smo naleteli na vrečko. Tetka Jesen nam je pustila pismo, da se ji je mudilo naprej, nas je pa zato obdarila z orehi in suhimi bučnimi semeni.
Najpogumnejši so se nato odpravili prav pod slap, najmlajši pa so počakali kar spodaj. Za nazaj je postajal vsak korak težji, ampak prav vsi smo prišli zadovoljni in prijetno utrujeni v vrtec, kjer nas je že čakalo kosilo. Skupaj smo preživeli lep dopoldan, in ugotovili, da je gibanje z mladimi in mladimi po srcu, lahko zelo zabavno. 🙂

Za vrtec Podmelec, Urša.

  

   

    

Dostopnost