Skoči na glavno vsebino

Pretekli teden smo v Želvicah spoznavali čarobni svet glasbe. Prvi dan smo spoznali boben, ropotuljo, zvončke in triangel. Vsak otrok se je preizkusil v igranju novih glasbil.
Zelo jim je bila zabavna igrica medved in miš. Ko sva igrali na boben so morali otroci oponašati medveda, ko pa sva igrali na triangel so hodili kot miška. Spoznali smo tudi flavto in klaviature. Skupaj smo peli pesmice ob spremljavi le-teh. S klavirjem so se otroci že srečali, zato so komaj čakali, da nanj zaigrajo.
Zaigrali sva jim tudi igrico ” Kako se je riž naučil ropotati “. Nato pa smo, kot pravi glasbeniki, izdelali svojo ropotuljico.
Predstavili sva tudi trobento, harmoniko, violino in kitaro. S to priložnostjo sva v skupino povabili tatija Mateja, ki nam je zaigral na kitaro in skupaj smo zapeli nekaj pesmic. Pokazat nam je prinesel še orglice, ki jih nismo poznali. Olek in njegov tati Matej pa sta nam skupaj zaigrala še nekaj pesmi, da smo skupaj zaplesali. Olek je igral flavtico in orglice, tati pa ga je spremljav na kitaro. Zelo smo se zabavali. Na koncu nam je dovolil, da smo lahko tudi mi malo brenkali na kitaro. Bili smo veseli obiska. Zahvalili smo se mu z majhnim darilcem.

Ob čarobnih melodijah in zvokih glasbil smo se imeli zelo lepo. Tatiju Mateju pa se zahvaljujemo za obisk.

Pripravili, Alenka in Nina

Dostopnost