Skoči na glavno vsebino

V skupini polžkov smo se v septembru odzvali akciji Košarkaške zveze Slovenije, Praznik slovenske košarke. Spoznavali smo košarkaško žogo in pričeli prve košarkaške korake. Seveda so bile dejavnosti prilagojene najmlajšim in njihovim spretnostim. Dejstvo, da so nekateri malčki komaj shodili ni nikogar oviralo pri spoznavanju košarkaške žoge. Kljub velikosti žoge so bili otroci vztrajni pri rokovanju z njo.
Seveda bodo vodenje žoge in meti za tri točke še malce počakali, zato pa so vsi pogumno zabijali koše za eno točko in ob spodbudi navijačev, so se točke kar vrstile.

Gibalna aktivnost je bila tudi spodbuda za likovno ustvarjanje, ko so otroci ob barvanju, tiskanju in risanju izdelali likovni izdelek z naslovom žoge v košu. S tem izdelkom smo sodelovali v likovnem natečaju KZ Slovenije.

Pred počitnicami pa nam je poštar prinesel paket, ko smo pokukali vanj, smo v njem našli presenečenje, ki so nam ga poslali košarkaši.
V skupini se sedaj lahko pohvalimo z plakatom Evropskih košarkaških šampionov 2017 in njihovimi avtogrami. Odslej pa nas bo pri naših vsakodnevnih podvigih spremljal tudi Lipko, maskota košarkaškega prvenstva 2017.

 

Za vrtec, Maja B. in Maja K.

 

Dostopnost