Skoči na glavno vsebino

V vrtcu smo si ogledali abonmajsko predstavo Čebelica Debelica. Pa smo se spomnili, da je tudi na našem travniku postavljen čebelnjak. Šli smo si ga ogledat, pa nismo skoraj nič videli.
Zakaj? V vrtcu smo prebrali pravljico o čebelah, si pogledali tudi druge knjige o čebelah in izvedeli, da se čez zimo umaknejo v čebelnjake. To nam je potrdil tudi Evin ače med svojim obiskom v vrtcu. On je čebelar in ve o čebelah skoraj vse. Skupaj smo naredili okvir za satnico v katero čebele odlagajo med. Za opravljeno delo, pa smo bili nagrajeni s pokušino medu. Kar oblizovali smo se, tako nam je teknil. Imamo ga še, vsak dan si osladimo čaj, da ga z veseljem popijemo. Naslednji dan je bil Dan slovenske hrane. Črn kruh, mleko, maslo, jabolko in spet sladki med.
Vreme se je poslabšalo, ohladilo se je, tudi snežilo je. V naši igralnici pa čebele brez strehe nad glavo. Kako pomagat? Naredili smo panj v katerem bodo čebele lahko preživele vso dolgo zimo. Ko zacveti regrat pa se na travniku spet srečamo pri čebelnjaku.

Pripravili, Danijela in Katarina

Dostopnost