Skoči na glavno vsebino

Živahno smo že zakorakali v zadnji mesec letošnjega leta. Vsak dan je nekaj posebnega in še bolj čaroben od prejšnjega. Tudi v četrtek je bilo tako. Že ob prihodu v vrtec smo opazili, da nas je tudi na Planoti obiskal prvi dobri mož – Miklavž. Navdušeno smo si ogledali darila, ki smo jih prejeli in jih seveda takoj pokusili in preizkusili.
Dan pa ni bil poseben samo zaradi Miklavževih daril, temveč tudi zaradi tradicionalnega in težko pričakovanega Miklavževega koncerta.
Na koncertu smo se predstavili vrteški otroci in šolarji. Drug drugemu smo pokazali plesne, glasbene, instrumentalne, igralske in instrumentalne točke.
Prisluhnili smo šolskemu zborčku, ki je s prepevanjem zimskih pesmi pričaral vzdušje, primerno za Miklavžev koncert. Zimsko vzdušje je v igralnico Kužkov pričaralo celo dve plesoči snežinki, ki sta gledalce popeljali v zasneženo pokrajino.
Tudi vrteški otroci smo pripravili svoj del programa. V novembru smo se naučili kar štirih zimskih pesmic, ki smo jih z veseljem predstavili gledalcem. Na prizorišču so se tako predstavile snežinke potepinke, pogumni snežak in še kaj bi se lahko našlo.
Ker pa Kužki zelo radi telovadimo in jemo palačinke, smo nekaj zaplesali tudi na to temo.
Pogumno pa so na naš oder zakorakali tudi naši Mucki in nam pokazali, kako lezejo polžki.
Za konec sta nas čakali kar dve presenečenji.
Učenci prvega in drugega razreda, so odigrali čisto posebno priredbo zgodbe O debeli repi. Ugotovili smo, da je bila priredba napisana skoraj dvajset let nazaj. Kako hitro beži čas!
Za drugo presenečenje pa je poskrbela učenka, ki je zaključek koncerta popestrila z igranjem na harmoniko.

 

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost