Skoči na glavno vsebino

Skozi pomlad in poletje lahko potujemo tudi, ko je zunaj mraz in zima, saj si lahko v igralnici vsak letni čas pričaramo kadarkoli. Najprej smo zimo in njene značilnosti spoznavali na sprehodih, kjer smo lahko naravo opazovali in čutili zimski mraz. Snega ni, zato smo si prebrali pravljico o njem, potem smo sneg naredili iz odpadnega papirja in se kepali in valjali, kot bi bilo zares.
Sledila je pomlad, ob kateri smo se učili barve in njeno barvitost in igrivost ponazorili skozi rajalno igro.
Poletja brez morja ni, zato smo se odpravili na morje, vendar smo morali prej pripraviti vse potrebno za na pot. Treba je bilo iz potovalke izločiti vse kar ne spada na morje. Potem pa se pravilo obleči, natakniti kopalke, klobuček in očala, pa sončno kremo in že smo bili na morju. O, kako je bilo lepo čofotati in se potapljati,…
Sledila je jesen, ki nam je ponagajala z deževnimi dnevi, zato smo na pot vzeli še dežnike in se naučili pesmico o njej.
Tako se letni časi vsako leto zavrtijo, mi pa smo jih ponazorili z barvo in ustvarili koledar. Na njem so sami lepi dnevi, pa naj bo toplo, mraz, dež ali sonce. Eden pa je vseeno najlepši dan v letu, zato smo ga na koledarju posebej označili. To je seveda dan, ko praznujemo rojstni dan.

Pripravili, Katarina in Danijela

Dostopnost