Skoči na glavno vsebino

Da je kultura zanimiva in raznolika, smo Krtki spoznali tokrat. Vzeli smo si čas za praznovanje praznika, slovenskega pisatelja, dr. Franceta Prešerna. O njem smo veliko prebrali in se pogovarjali. Tudi mi se ga bomo spominjali po figah, Zdravljici, Povodnem možu in Lepi Vidi. Najbolj se nam je prikupila pesem o Povodnem možu, ki smo jo tudi zaigrali in prikazali ples Urške in skrivnostnega moža.
Čeprav smo Krtki bolj v rovih in nas sonce ne mika preveč, so nas topli sončni žarki zvabili na plan in izkoristili smo lepe dneve za uživanje zunaj.
Včasih smo se odpravili na dvorišče, včasih na sprehod, včasih pa smo navadni sprehod spremenili v “aktivni” sprehod. Ti sprehodi so najbolj zanimivi, saj takrat zavijemo v naravo in izkoristimo vse, kar nam ponuja.
Tako se igramo štafetne igre v naravi, tečemo slalom med drevesi, tečemo v hrib in hodimo ter preskakujemo debla. Naša aktivnost se kaže v naši spretnosti, ki je vedno boljša. Narava nam ponuja veliko priložnosti za vadbo. Kljub lepemu vremenu, pa nismo zavrnili proste ure v telovadnici in pridno telovadili z žogami.
Teden smo kulturno zaključili z Zdravljico in sedaj že veselo pričakujemo novo temo, ki nas bo zapeljala v prihajajoči teden.

Pripravili, Katja in Mateja

4

Dostopnost