Skoči na glavno vsebino

Spoznavanje poklicev se pri Račkah nadaljuje tudi v tem tednu. V ponedeljek nas je obiskal tata Jurij, ki je policist. Policijska uniforma je prinesla tišino v igralnico in z velikim zanimanjem smo mu prisluhnili. Pokazal nam je kaj vse ima vedno za pasom, pokukali pa smo tudi v njegovo torbo. Otroci so poskusili kako se vstavlja promet, vklenil nas je v lisice in po radijski postaji smo pozdravili policista na policijski postaji Tolmin. Tata Jurij nam je poklic policista tako zanimivo predstavil, da je od danes v Račkah kar nekaj policijskega podmladka.
V četrtek sta nas obiskali zdravnica Alenka in medicinska sestra Jolanda. Zdravniška halja je otrokom na začetku prinesla nekaj strahu, ampak kmalu so ugotovili, da je lahko pri zdravniku prav zabavno. Pogumno so jima pokazali kako zdrave ušesa imajo, kje imajo kakšno rano, ki sta jo hitro oskrbeli z obližem, in s stetoskopom smo poslušali srček. Za pogum, pa so prav vsi dobili žig na roko. Pustili sta nam tudi inekcije in povoje, tako da smo po njunem obisku vzeli naš kovček in igralnica se je spremenila v pravi zdravstveni dom. Po tako prijetnem dopoldanskem obisku v vrtcu, bomo naslednjič zagotovo bolj pogumno zakorakali v ambulanto.
V petek pa nas je obiskal Nušin in Nežin tata Primož, da bi nam predstavil poklic mizarja. Pogovarjali smo se kaj vse v hiši je iz lesa in ugotovili, da imamo kar precej pohištva lesenega. Tata Primož nam je povedal, da so tudi nekatere hiše, v katerih živijo ljudje lahko lesene in ne zidane, kot smo si mislili. Pokazal nam je tudi leseno zapestnico in uhane. Spoznali smo nekaj osnovnega orodja, ki ga potrebuje vsak mizar – kotnik, meter, svinčnik, žaga, baterijski vrtalnik,… Za konec pa nam je podaril še lesene kuhalnice, in hitro smo iz njih izdelali prekrasne lutke.

Najlepša hvala vsem gostom, ki so si tudi ta teden vzeli čas za nas in nam z svojim obiskom popestrili dopoldneve.

Za Račke, Urša.

  

  

  

Dostopnost