Skoči na glavno vsebino

PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ,
Z NJIM JE V AVTU VEDNO VARNO,
VOZIT SE JE RES ZABAVNO,
ČE VSI VEMO KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

OČKU REČEM AL PA MAMI,
DA ME S PASOM VARNO SPRAVI,
VSI NAJ VEMO, KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

Zajčki to zagotovo vemo. V tem tednu nas je obiskal Pasavček in skupaj z njim smo spoznali, da je cesta lahko zelo nevarna. Pokazal nam je, kaj se zgodi, če med prometno nesrečo nismo pripasani. V slednji veščini smo se preizkusili tudi sami. Nato nam je Pasavček predstavil pripomočke za večjo vidnost v prometu in obljubili smo mu, da jih bomo vestno uporabljali. Da na to res nebi pozabili, smo izdelali lončke za barvice, na katerih naš vrat krasijo rumene rutice.
Potem smo odšli v promet. Najprej smo ga opazovali z varne razdalje in ugotavljali, kdo upošteva prometna pravila, ter kdo ne. Kasneje smo se sami spremenili v različna vozila in se urili v upoštevanju prometnih pravil. Nato pa je le napočil čas, da gremo na sprehod v promet tudi sami. Nadeli smo si odsevne jopiče, ter poskrbeli, da se je po Mostu vila ravna kolona, brez večjih lukenj. Na kartončke smo beležili svojo pripasanost v avtomobilu, ter se nato vsak dan nagradili s posebnim žigom Pasavčka. Iz ogromne škatle smo si na dvorišču izdelali svoj Zajčji avtobus, v katerem smo vedno poskrbeli, da smo bili pripasani. Komaj čakamo sonce, da ga bomo spet lahko uporabili za igro.
Pozabili nismo niti na varnost pri vožnji s poganjalčki in skiroji in si zato vedno nadeli čelado. Izdelali smo si cesto in spoznali različne prometne znake na njej, ob koncu pa še uživali igri z vozili. S plesom smo odšli na potovanje okrog sveta. Nato pa likovno ustvarjali vozila, ki so nas med plesom najbolj prevzela. Umetnije si lahko ogledate na panoju pred našo igralnico.
To je bilo za ta teden vse, a Pasavček se še ne bo poslovil od nas. Tudi v naslednjem tednu nam bo delal družbo in nas učil pomembnih veščin za življenje.

Za vrtec pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost