Skoči na glavno vsebino

Igralnico Kužkov sta v torek, 24.9.2019 obiskala Nataša in njen pikčasti dežnik.
Nataša je dežnik v dar prejela od prave tetke Jeseni, skupaj z navodili, kako priklicati dež. Žal pa dežja na ta dan ni bilo na vidiku. V igralnici se je pojavil le majhen siv oblaček, iz katerega pa ni padla niti drobna kapljica dežja.

Iz deževnih navodil tetke Jeseni so Mucki in Kužki skupaj z Natašo razbrali, da morajo oblačku zapeti pesmico o Tinkinem dežniku. Najprej so jo zapeli vsi skupaj. Ker iz oblaka še vedno ni deževalo, so pesmico zapeli še ob spremljavi grmenja in dežnih kapljic, ki so jih ponazorili kar z lastnimi inštrumenti. Še enkrat so dež iz oblačka skušali izvabiti s petjem pesmice, ob spremljavi malih inštrumentov. Žal, nobena od strategij ni bila preveč uspešna. Kljub temu, pa so bili otroci ponosni nase, saj so se med privabljanjem dežja naučili besedila nove pesmice.

V navodilih tetke Jeseni je v nadaljevanju pisalo, da mora biti lastnik dežnika pri igri v jesenskem vremenu tudi primerno oblečen. Otroci so se takoj spomnili na škornje, pelerino in klobuk. Nataša se je ustrezno oblekla, toda oblak kljub temu ni želel izpustiti kapljic. Nataša je žalostna spoznala, da dežja ne bo. Spraševala se je, kakšne dobre lastnosti bi lahko imelo tako lepo vreme jeseni, ko pa sonce sije tudi pomladi, poleti in celo pozimi. Mucki in Kužki so se tako spomnili na plodove, ki jih je jesen pustila na vrtu njihove vzgojiteljice in jih je le ta prinesla v igralnico. Nataši so pokazali in pojasnili, da je jesensko sonce zelo pomembno za to, da jesenski plodovi dozorijo in postanejo tako zelo slastni.

Ob koncu so Kužki in Mucki skupaj z vzgojiteljicami spoznali, da jesen za svojo čarobnost potrebuje deževno in prav tako tudi sončno vreme.  Nekaterim od nas je bolj všeč sončno vreme, drugim deževno. Nekaj pa so vedeli zagotovo: dežnikom je najbolj všeč deževno vreme. Zato so skupaj s pikčastim dežnikom, na koncu, zaplesali ples Tik tik tok dežek pada.

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost