Skoči na glavno vsebino

Po zimskih počitnicah smo se Kužki odločili pregnati zimo. Tako smo že prvi dan izdelali živalske maske in pustna očala. Zimi smo se še bolj zoperstavili na pustni dan, ko smo se skupaj z Mucki našemili in ob zvonenju  in ropotu pločevink podali po vasi.

Uživali smo ob predstavitvah svojih mask in plesu. Ogledali smo si posnetke tradicionalnih pustovanj po Sloveniji in spoznali najbolj znane pustne like. V zgodbici in pesmici Maškare smo slišali, da so se otroci tudi včasih šemili in hodili od vrat do vrat, ob tem pa doživeli marsikaj.

V sredo nas je v igralnici pričakal klovn Pepe, ki ni kazal veselega obraza. Povedal nam je, da ne zna zavezati vezalk in zato ne more v službo. Otroci so po ogledu posnetkov videli, kam hodijo klovni v službo, kakšne lastnosti morajo imeti, da lahko opravljajo ta poklic in da morajo biti zelo spretni. Pepetu smo ponudili pomoč, a ker tudi sami še nismo spretni z vezalkami, smo se začeli učiti narediti pentljo.

Kaj počnejo klovni v cirkusu smo videli tudi v zgodbici Lasulje klovna Jurija. Ob ilustracijah in delovnem listu smo zgodbico obnavljali in si pri tem morali zapomniti barve lasulj in dneve v tednu po vrsti. Nazadnje smo se urili še v prerisovanju in upodobili ter pobarvali cirkuški šotor.

Zima še kar vztraja, a pomladne rože, ki jih videvamo na sprehodih, naznanjajo, da se bo kmalu poslovila.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

Dostopnost