Skoči na glavno vsebino

Včeraj smo v vrtcu Trebuša imeli prav poseben obisk, saj nas je po dolgem času zopet obiskal policist. Vsi smo ga z navdušenjem sprejeli in sprva le od daleč opazovali. A to ni trajalo dolgo, saj  je otroke zelo pritegnila njegova uniforma, oprema in prijazna beseda. Z zanimanjem so mu prisluhnili. Razložil nam je, kako pomembno se je pravilno vesti v prometu in upoštevati cestno prometne predpise. Poseben pomen je dal uporabi varnostnemu pasu, hoji ob robu ceste in pravilnemu prečkanju cestišča. S pomočjo zajčka Šviga nam je prikazal, kaj se zgodi, če se v avtu ne privežemo z varnostnim pasom, ter kako nas ob pravilni uporabi varnostni pas lahko reši buške in nesreče. Otrokom je dal tudi posebno nalogo policijskega pomočnika. Svoje bližnje bodo namreč od sedaj naprej opozarjali na uporabo varnostnega pasu med vožnjo.  Sledil je še ogled policijskega vozila, ter dodatne opreme, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. 

Policist Jure je tako še dodatno nadgradil naša znanja o prometni varnosti, ki smo jo skozi celo leto spoznavali ob projektu Pasavček.

Policistu Juretu Kenda se ob tem najlepše zahvaljujemo, saj smo skupaj preživeli super dopoldan, ki bo mnogim ostal v zelo lepem spominu. 

 

 

Za vrtec Dolenja Trebuša pripravila; Sara

Dostopnost