Skoči na glavno vsebino

Kužki smo se prejšnji mesec prijavili na natečaj Na kmetiji je lepo in pričeli uresničevati naš načrt za prikaz kmetije, take, kot so na naši planoti. Izdelali smo nekatera poslopja, domače živali in kmetijski stroj. Seznanili smo se s kmetijskimi panogami in ob tem spoznavali zanimive izraze. Ugotovili smo, da moramo predstaviti še poljedelstvo in izdelati sadna drevesa. Dodali smo tudi čebelnjak, saj jih na Planoti ni malo.

Obeležili smo dan zemlje, ob katerem smo se ob animiranem filmu ozaveščali o pomenu čistega okolja za pridelavo zdrave hrane. V knjigi 12 korakov za okolje smo videli primere, kako lahko tudi mi prispevamo k varovanju narave. Marsikaj od tega že počnemo, ogreli pa smo se tudi za pomoč divjim čebelam in domače pozvali k izdelavi tako imenovanega hotela za čebele.

Skupaj s hišnikom smo izvedli menjavo gredic na vrtčevskem dvorišču. Presadili smo dišavnice in posejali avtohtono sorto solate, ki so jo otroci nesli tudi domov. Prav tako so odnesli sadike sončnic in vzklitega fižola.

Zabavali smo se ob jezikovni igri Ugani, katero žival, poljščino ali sadje mislim. Prijeten izziv so nam bile tudi logopedske vaje z Gogijem, ki so že izboljšale našo izgovorjavo nekaterih glasov. Prebrali smo več zgodbic, v katerih so glavni junaki domače živali. Najbolj všeč nam je bila Belka in Žun, ob kateri smo se pogovorili o tem, da morajo rejci za svoje živali dobro skrbeti. Na planinskem izletu smo se prepričali, da se domače živali, tako kot mi, najbolje počutijo zunaj.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

Dostopnost