Skoči na glavno vsebino

V maju smo Kužki spoznavali, katere živali lahko redimo na kmetiji in kaj lahko pridelamo. Videli smo, da so kmetje poleg živinorejcev tudi sadjarji, vinogradniki, poljedelci, vrtnarji. Na naši planoti pa je veliko kmetij, na katerih najdemo vsakega po nekaj: različne živali, poljščine, sadovnjake in tudi čebele. Prav takšno kmetijo smo upodobili za UHU-jev natečaj Na kmetiji je lepo.

Osvojili smo 3. mesto in si prislužili izlet na kmetijo Slavec v Knežaku. Gospodar Gregor nas je popeljal po kraškem travniku med živali, ki so vglavnem avtohtone pasme. Srečali smo se z oslički, kokošmi, kozami, ovco, kravami in čebelami. Ves čas nas je spremljala tudi psička, Kmet nam je razložil, zakaj je njegova kmetija ekološka in ugotovili smo, da se na takšni kmetiji pridela zdrava hrana.

O tem, kako smo se imeli in kaj smo tam videli, vam bodo več povedale fotografije in prispevek RTV Slovenije. Naj samo povemo, da je bil vrhunec obiska domači sladoled, ki smo ga dobili v ekološi trgovinici, kjer smo pokušali tudi odlično kozje mleko. Ob koncu se je prilegla še  sprostitev na igralih, potem pa smo se polni vtisov in zelo zadovoljni vrnili  domov.

Za skupino Kužki, Stanislava Črv

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174835566?s=tv

Dostopnost