Skoči na glavno vsebino

Vsaka zgodba se enkrat konča, tako smo tudi mi danes prišli do svojega zaključka tedna otroka. Za nas to ni bil žalosten konec, saj smo se skupaj z vsemi, ki so nas obiskali, imeli izredno lepo. Da pa je bil zaključek še slajši, je za to poskrbela slaščičarka Barbara, ki je današnji dopoldan delila z nami.

Petkovo jutro je skozi naša vrata pripeljalo kar tri velike črne zaboje, ki so v sebi skrivali najslajše skrivnosti. Za temi zaboji se je skrival prijazen nasmešek in iskrive oči Barbare Košir, ki je daleč naokrog poznana po čudovitih tortah. Takoj, ko smo izdali njen poklic, smo vedeli, da bo danes znova en poseben dan. Seveda, bi za pripravo cele torte potrebovali kar veliko časa, zato nam je Barbara pripravila sestavine za pripravo cake popsov, oziroma lizikam podobne sladke grižljaje na palčki. Otroci in tudi odrasli smo navdušeni nad njimi, vsak izmed nas je svojo “popsiko” oblikoval, jo nabodel na palčko, ter jo kasneje pomakal v čokolado. Da je naša, tako imenovana lizika, postala še bolj vabljiva, je Barbara poskrbela  z različnimi, pisanimi mrvicami, ter okraski, ki smo jih izbrali in dodali na vrh. Nastale so cele vrste najlepše okrašenih cake popsov, ki so kar vabili, da bi ugriznili vanje. Potrebovali  so še malo počitka na hladnem, med tem ko smo čakali na prvi ugriz, pa smo okrasili svoje kuharske kape, ki nam jih je Barbara podarila že na začetku, ter tako poskrbela, da smo se tudi mi prelevili v prave slaščičarje. Njena kapa s pentljami nam je bila navdih, da smo se potrudili in svojo čim lepše okrasili, nanjo nam je napisala še ime, ter dodala kakšno rožico, če smo to želeli.  Sledilo je komaj dočakano pokušanje in verjemite nam, da so to bili najboljši cake popsi daleč na okoli, ki so v hipu zmanjkali.

Slaščičarki Barbari se iskrena zahvaljujemo za njen obisk, za čas, ki nam ga je namenila in da je z nami delila najslajše izkušnje in sestavine. Vse skrivnosti, ki nam jih je ob tem izdala smo varno shranili, in upamo, da jih bomo kmalu spet uporabili.

Za vrtec Dolenja Trebuša, Petra

Dostopnost