Skoči na glavno vsebino

PASAVČEK JE MOJ PRIJATELJ,
Z NJIM JE V AVTU VEDNO VARNO,
VOZIT SE JE RES ZABAVNO,
ČE VSI VEMO KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

OČKU REČEM AL PA MAMI,
DA ME S PASOM VARNO SPRAVI,
VSI NAJ VEMO, KAJ JE RED:
RED JE VEDNO PAS PRIPET.

Omenjena deklamacija je ta teden odzvanjala iz naše igralnice. Pasavčka smo sprejeli odprtih rok in zaupal nam je mnogo modrosti, ki jih je dobro kot udeleženec v prometu upoštevati. Spoznali smo pomen pripasanosti in svoje spretnosti urili tudi v vozilu. Na kartice smo vsak dan odtisnili žig Pasavčka, v igralnici pa ustvarili cesto, po kateri je vse dni potekal zelo gost promet. Uživali smo v gibalnih igrah, ob katerih smo lahko prijeli za volan pa čeprav iz obroča.  Naučili smo se novo pesem o semaforju. Ker pa smo otroci velikokrat udeleženi v prometu tudi kot pešci,  smo spoznali še različne pripomočke, ki pomagajo, da nas vozniki na cesti hitreje opazijo (rutka, brezrokavnik, kapa, kresnička, lučka, odsevniki, ipd.).
Spoznali smo tudi dejstvo, da lahko za lastno varnost poskrbimo tudi med vožnjo s kolesi in sicer tako, da si nadenemo čelado.

Ob koncu tedna so bile naše glavice že tako polne znanja, da smo se lahko, prepričani vase, podali v promet in se sprehodili čez Most ter uživali ob igri pri jezeru. Bravo Zajčki!

Za vrtec pripravili, Brigita in Nina

Dostopnost