Skoči na glavno vsebino

Naš kraj ima zanimivo  zgodovinsko dediščino in še veliko drugih popmebnih stvari, zaradi katerih je prepoznaven.
Krtki smo začeli spoznavati naš kraj korak za korakom. Najprej smo ga vmestili na zemljevid in se naučili “Mostarsko pesem”, nato pa s knjižicami in svinčki v roki krenili čez Most.
Pri vsaki sovi smo se ustavili in prebrali kaj nam sporoča. V knjižice smo zabeležili, kar je sovica sporočala.
Odšli smo tudi na pomemben obisk v arheološki muzej, ki je na naši šoli. Sprejel nas je areholog Miha Mlinar, ki nam je povedal veliko novih zanimivosti in tako smo dobili vpogled v prazgodovinsko železnodobno arhitekturo vasi.
Obiskali smo tudi učitelja likovne vzgoje, Mirka Kavčiča. Na obisk smo prišli pripravljeni za delo. Oblekli smo si haljice, saj smo ustvarjali z glino. Učitelj Mirko nam je pokazal, kako se glino zmehča in kakšen je postopek, da narediš skodelico – skifos.
Delo nam je šlo dobro od rok in iz gline so nastale čudovite, unikatne skodelice, ki potrebujejo le še čas, da se dobro posušijo in spečejo v posebni pečici.
Ker smo se o sovicah veliko pogovarjali, smo te “modre” živali tudi izdelali in napravili čudovito lepljenko.
Žal, pa nam je deževno vreme med tednom malce pokvarilo iskanje sovic in tako nismo obiskali vseh. Ravno na deževen dan je prispel skrivnosten paket. Pred časom smo se prijavili na jezikovni tečaj Lahkonočnice in poslali so nam nagrado. Prejeli smo prenosni zvočnik, ki nam po zagotovo polepšal dneve.
Ostale sovice, ki jih še nismo obiskali, pa nam ne bodo odletele. Obiščemo jih v ponedeljek.

Najlepša hvala areheologu Mihi Mlinarju in učitelju Mirku Kavčiču, za čas, ki sta nam ga namenila.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost