Skoči na glavno vsebino

Mucki smo ob prihodu v vrtec, že v ponedeljek, v naši igralnici našli čudno reč. V kotu je stala naprava katere imena, niti namena, nismo poznali. Ker so bila vrata naprave zaklenjena, smo se v igralnici odločili poiskati geslo, ki smo ga vpisali v številčnico na vratih. Ko so se vrata odprla, smo na tleh naprave opazili knjigo, ki smo jo pretekli teden izgubili. Očitno se je znašla v napravi, poleg nje pa je na tleh ležala še zelo stara knjiga. Takrat se nam je posvetilo! V naši igralnici stoji pravi pravcati časovni stroj! Od ponedeljka naprej smo zato v časovni stroj vsak dan postavili predmet iz naše sedanjosti (knjigo, gasilski kamion, posodo, jopico), časovni stroj pa nam je vsak dan v njegovi notranjosti pričaral razstavo predmetov iz preteklosti, povezanih s predmetom, ki smo si ga izbrali (vozila, kuhinjski pripomočki, oblačila).

Dva dneva v tednu pa sta bila nekaj posebnega. V četrtek, se je časovni stroj pokvaril, saj ni pričaral nobenih oblačil iz preteklosti, kot je bilo načrtovano. Ko je vzgojiteljica želela stroj popraviti, so se vrata zaprla. Otroci smo ji hitro priskočili na pomoč in poiskali novo geslo za odpiranje vrat. Ko pa so se vrata odprla smo presenečeni opazili, da je časovni stroj vzgojiteljici spremenil oblačila. Namesto novodobnih oblačil je imela oblečena oblačila iz preteklosti. Ogledali smo si oblačila in obutev preteklosti, ter jih primerjali z novodobnimi oblačili.

V petek, pa smo Mucki v časovnem stroju našli samo zemljevid. Hitro smo se odpravili na pot, da bi poiskali kraj, označen na zemljevidu. Pot nas je vodila v Zakraj, kjer nas je pričakal Evgen. Otrokom je pokazal muzej starih predmetov. Ogledali smo si lahko pripomočke, ki so jih včasih uporabljali na kmetiji ter se o njih naučili veliko novega. Evgenu se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo za gostoljubnost.

Časovni stroj v naši igralnici ostaja tudi v prihodnjih dveh tednih in Mucki že z zanimanjem čakamo, kaj nam bo še pričaral. Seveda vam bomo o tem poročali še v naslednji novički.

   

   

 

Za Mucke, Silvana in Nataša

 

 

 

Dostopnost