Skoči na glavno vsebino

Ker smo Krtki že tako zelooo veliki in razumni in se lotevamo različnih tem, smo se odločili, da spregovorimo tudi o drugačnosti. Pričeli smo s pravljico o veveričku posebne sorte, ki nas je zelo pritegnila in v nas odprla mnogo zanimivih vprašanj. Ugotavljali smo po čem vse se razlikujemo in kaj je tisto, v čemer smo enaki. Spoznali smo zanimive zgodbe otrok z redkimi boleznimi, ki jih povezuje društvo Viljem Julijan in zanje izdelali srčna pisma, s katerimi upamo, da jim bomo narisali nasmehe na obraze. Da znamo sprejemati drugačnost smo pokazali tudi na dan, ko smo v znak podpore in sprejemanja drugačnosti, obuli različne nogavice.
Pika na i pa je bil obisk varovancev iz varstveno delavnega centra Tolmin, ki so nam z lutkami na šaljiv način odigrali predstavo o Magdalenci, ki je iskala fanta.  Ob skupnem druženju nam je čas hitro in prijetno minil. Še enkrat se iz srca zahvaljujemo  VDC-ju Tolmin za sodelovanje.

In naša glavna nagrada? To, da iz dneva v dan spoznavamo, da je prav drugačnost tista, ki nas bogati in v nas budi glavne vrednote; empatijo, spoštovanje, prijaznost,…

Pripravili,
Katja in Mateja

 

 

Dostopnost