Skoči na glavno vsebino

Vremena ne le vidimo, vendar ga lahko tudi otipamo in občutimo.

Zajčki smo se v tem tednu prelevili v prave vremenoslovce. Skozi okno igralnice smo iz dneva v dan na nebu še posebej pozorno opazovali spremembe in jih vestno beležili v zajčkov koledar. Izbrali smo si pravi teden za pogovore o tej temi, saj nam je vreme postreglo s celo paleto svojih raznoraznih stanj. V začetku tedna nas je grela prijetna toplina sonca, zatem pa je rahla sapica na nebo prignala oblake. Hladen veter je mršil naše ozelenelo dvorišče in kuštral tudi naše frizure. Skozi učenje nove pesmice Danes sem veter, smo tudi mi z vetrom zaplavali čez trate, se igrali z metulji in razpihali regratove lučke.

S prihodom dežja se je potemnilo tudi nebo, vendar smo si uspeli razjasniti počutje z vsemi zabavnimi aktivnostmi, ki nam jih dežne kapljice ponudijo. Otipali smo njihov hlad in jih lovili v dlani, si obuli škornje ter stekli čez luže. Zavrteli smo se z dežniki ter si tako pobarvali siv dan. Poleg tega smo v rokah občutili tudi hladnost snega in ledu, s katerimi smo ustvarili čudovite umetnine.

Kot vedno pa po dežju spet posije sonce. Mi še kako dobro vemo, da si sončen dan lahko ustvarimo sami. Tokrat smo si s pomočjo slastnih palačink pričarali sonca, ki so nas pogrela odznotraj navzven. Sprva z radostno pripravo, na koncu pa s slastnim grižljajem. Ne pozabite, če ga ni na nebu, smo si sonce en drugemu.

Za Zajčke, Barbara in Nina

Dostopnost