Skoči na glavno vsebino

Za nami je kar dlje časa trajajoči sklop, ki smo ga posvetili otrokovi najresnejši dejavnosti, torej IGRI, ob kateri smo se veliko GIBALI, na najrazličnejše načine, ter se tudi veliko novega naUČILI. Kljub temu, da nam je velikokrat vreme narekovalo naš potek dneva, smo ga vseeno izkoristili na najboljši možen način.
Igra je bila vpletena ves čas, posvečena ji je bila še dodatna pozornost, saj so otroci tokrat spoznavali različne skupinske igre, socialne igre, igre s pravili, tudi štafetne igre. Ob tem smo se naučili sodelovanja, premagovanja poraza, strpnosti in tudi to, kako dobro poznamo drug drugega, ali se prepoznamo samo po glasu. Določene socialne igre so nas še dodatno povezale, ter nam na koncu dale vedeti, da smo res prijatelji v pravem pomenu besede.
Seveda, pri nas ni dneva brez gibanja, pa naj si bo to poligon na igrišču, dvorišču, ali le v igralnici. Za nas nobena ovira ni pretežka, da je nebi mogli s skupnimi močmi premagati. Razvijali smo vse naše mišice, koordinacijo rok in nog, tudi orientacijo. Naše spretnosti so bile vsakodnevno na preizkušnji, skozi gibalne igre smo ugotavljali naše zmožnosti in sposobnosti, ter jih le še nadgrajevali. Spremljale so nas različne gibalne pravljice, pravljična joga, telovadba z žogo in kockami, ter obroči, najrazličnejši poligoni, seveda pa nismo pozabili na prosto gibanje, sprehode in ustvarjanje plesa.
Ob vsem tem, pa smo se naučili kar nekaj za življenje potrebnih vrednot, vrlin in veščin. Naučili smo se sodelovati, krepili smo ekipnega duha, ter z nasmeškom na obrazu sprejemali poraze, padce in druge nevšečnosti. Ob vsakem padcu nismo bili sami, saj je vedno bila ponujena nam prijateljeva roka, ki nas je pobrala, ter nas gnala naprej po poti premagovanja ovir. Osvojili smo veliko znanja, na področju pismenosti, prepoznavali črke in številke, že sestavljali svoje ime in ga tudi zapisovali. Urili smo fino motoriko, nobena sestavljanka ni ostala razmetana, ter nobena barva nepoznana. Vse to smo počeli z veseljem, z nasmeškom na obrazu, z zadovoljstvom ob uspehu in vsakodnevno smo strmeli še k več. Za nami je res uspešen sklop, ki smo ga nezavedno načrtovali iz dneva v dan, saj naše želje in potrebe niso ostale neopažene, temveč smo jim sledili in jih skupaj uresničevali. Da pa je gibanje tisto pomembno za vse življenje, smo sporočili tudi vsem našim starim staršem, ki smo jih gostili in za njih pripravili prav poseben gibalni dopoldan. Le ta nam bo še dodatno ostal v najlepšem spominu. Da pa spomine podelimo še z vami, si oglejte nekaj UJETIH TRENUTKOV:

Za vrtec Dolenja Trebuša, Nina in Petra.

Dostopnost