Skoči na glavno vsebino

V vrtcu na Šentviški Gori se zelo radi gibamo, pa naj gre za sprehode, telovadbo, ples ali samo igro na igralih. V petek, 9.6.2023, pa je bil prav poseben gibalni dan. Otroci so vedeli, da nas bodo ta dan obiskali dedki in babice, zato so jih že od jutra prav nestrpno čakali… in dočakali. Iskrice v očeh in nasmehi do ušes, tako otrok kot tudi starih staršev, so povedali vse. Pridružili pa so se nam tudi drugi krajani Šentviške planote, ki so se to dopoldne odločili preživeti v naši družbi in narediti nekaj koristnega za svoje zdravje.

Naše druženje smo si vzgojiteljice zamislile z različnimi gibalnimi nalogami ob uporabi starih predmetov, popestrile pa smo jih s sodobnimi plesi in igrami. Miganje smo seveda začeli z ogrevanjem. Vsi smo se zabavali ob pesmi Račke in bansu Abraham ‘ma sedem sinov. Nato so se udeleženci, razdeljeni v štiri skupine, pomerili v različnih štafetnih igrah. Skupine niso tekmovale med seboj, pomembno je bilo le, da je vsak opravil svoj del in je na ta način prispeval, da je skupina s skupnimi močmi opravila gibalno nalogo. Skupine so se preizkusile v prenašanju orehov na kuhalnicah, nošenju kock v beračih in gradnji stolpov iz le-teh, v gibanju le s hojo v obročih. Ne samo, da smo se vsi dobro razmigali, ampak smo se tudi pošteno nasmejali nerodnim pripetljajem in hudomušnosti otrok. Za konec pa smo vsi skupaj zaplesali ob pesmi Ringa raja. Druženje se je ob klepetu nadaljevalo na vrtčevskem dvorišču, kjer so se vsi zasluženo odžejali s sokom ter okrepčali s piškoti in sadjem.

Skupaj smo preživeli čudovito druženje, razgibano in nasmejano. Z lepimi vtisi prijetnega dopoldneva smo za konec pomahali dedkom in babicam v slovo, v želji, da nas drugo leto spet obiščejo.

   

   

   

   

 

Za vrtec Šentviška Gora, vzgojiteljice

Dostopnost