Skoči na glavno vsebino

Teden, ki je za nami smo Zajčki posvetili mobilnosti. Nadgradili smo spoznanja o varovanju našega planeta skozi iskanje prometnih rešitev za okolju in zdravju prijaznih prevoznih sredstev ter načinov prevoza. Preko različnih aktivnosti smo spoznali, da z zmanjšanjem izpustov strupenih plinov v ozračje ohranimo in ščitimo naravo in lastno zdravje.
Prisluhnili smo pravljici o belih zajčkih, si iz odpadnih materialov izdelali lonček zajčka, ter se pogovarjali o načinu potovanja brez onesnaževanja okolja. Reševali smo delovni list, kjer smo razvrščali vozila, glede na to ali škodijo našemu planetu ali ne. Veliko smo hodili na sprehode, razmigali pa smo se tudi na prometnem poligonu. Igrali smo se gibalne ter plesne igre, kjer smo bili potniki tako na vlaku kot tudi na avtobusu. Igrali smo se igro vlog Na cesti, imeli lastno avtopralnico, ter med igro Spomin prepoznavali različna vozila. Ogledali smo si predstavo Tri kepice prometa, izpeljali masažo z avtomobilčki, v garderobi vrtca pa smo v opomin vsem izdelali plakat o mobilnosti.

Mi smo se v tem tednu naučili veliko novega in obljubimo, da se bomo še naprej posluževali uporabe okolju prijaznih prevoznih sredstev. Zdaj pa naprošamo tudi tebe, ki prav zdaj bereš to novičko, da storiš enako. Vse z nameneom, da naš planet ostane čist in zdrav.

Za vrtec pripravili, Brigita in Anita

Dostopnost