Skoči na glavno vsebino

Mesec požarne varnosti vsako leto v vrtcu in šoli vznemirjeno pričakujemo. Takrat nas namreč navadno obiščejo gasilci. Tudi letos smo jih nestrpno pričakovali kljub temu, da dim, gasilska sirena in v polno opravo oblečeni gasilci še posebej pri najmlajših izzovejo tudi nekaj strahu. Vajo evakuacije zato prav z namenom ozaveščanja o delu gasilcev, pravilnem ravnanju med požarom ter preventivnim ravnanjem pred požarom vsakoletno organiziramo tudi na naši podružnici.

Letos so učenci in otroci iz vrtca sami opazili umeten dim, ki se je širil po hodnikih vrtca in šole. Varno smo zapustili prostore, se zbrali na zbirnem mestu ter opazovali prihod gasilskih vozil. Gasilci so stavbo pregledali, »pogasili požar« in iz nje rešili tudi učenca, ki je ob umiku iz stavbe ostal v zgornjem nadstropju. Po uspešni vaji evakuacije so si vrtčevski otroci ogledali oblačila, vozila in drugo opremo gasilcev. Učenci pa so se z gasilci pogovorili kako preprečiti nastanek, oziroma pravilno ravnati ob požaru v stavbi ali v naravi ter si nato tudi sami ogledali vozilo in opremo gasilcev.

Gasilcem PGD Ponikve-Planota se še enkrat zahvaljujemo za uspešno vajo evakuacije ter vsa nova znanja, ki smo jih med našim dopoldanskim druženjem pridobili.

   

   

   

 

Za vrtec Šentviška Gora, Nataša

Dostopnost