Skoči na glavno vsebino

Otroci iz skupine Krtkov smo se podali na kulturno zgodovinsko pot »Čez Most po modrost«.  Sovice so bile ves čas naš kažipot, hkrati pa smo si pomagali tudi z zemljevidom. Vsaka sovica nam je razkrila novo skrivnost o preteklosti našega kraja.
Naša opažanja smo sproti beležili v izdelane knjižice, le-te pa nam bodo v pomoč tudi, če se bomo na pot ponovno odpravili s svojimi družinami.

Poleg raziskovalne naloge, pa smo si zadali tudi ustvarjalne. Obiskal nas je učitelj likovne umetnosti in skupaj z nami iz gline izdeloval skifose. Če vam je ta beseda morda nepoznana, vam vsak Krtek lahko pojasni kaj to je.
Izdelali  pa smo tudi sovice, ki so jih Krtki že odnesli v svoje domove. V svoje delo so vložili veliko spretnosti in truda.

V našem kraju pa se skriva tudi muzej. Arheolog Miha nam je obljubil, da nam bo odklenil njegova vrata in nas popeljal na sprehod v preteklost našega kraja takoj, ko bo imel čas.

Kljub temu, da moramo poiskati še nekaj sovic, pa smo v tem tednu odkrili kako zelo bogato zgodovino skriva Most na Soči.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost