Skoči na glavno vsebino

V mesecu oktobru smo v vrtcu v Dolenji Trebuši doživeli veliko razburljivih trenutkov. Začetek meseca je bil velik razlog za veselje je bil rojstni dan našega Žaka. Skupaj smo praznovali, peli pesmi in se odpravili na sonce, ki nas je takrat še dobro grelo. Še preden pa smo se odpravili na sonček nas je presenetila vzgojiteljica Sara, ki nam je s pomočjo senčnih lutk povedala zgodbo o veverički.

Med otroki je bilo veselje še toliko večje, ko smo prisluhnili pravljici o Razbiti buči. Slišali smo zanimivo zgodbo, ki nas je navdihnila, da smo se odločili, da bomo sami skuhali bučno juho. Otroci so bili aktivno vključeni v pripravo jedi, se učili o sestavinah ter skupaj ustvarjali okusno bučno juho, ki smo jo nato vsi skupaj z užitkom pojedli.

Poleg kuhanja smo se posvetili tudi likovnim ustvarjanjem. Otroci so izdelovali različne likovne izdelke, povezane z jesenskim časom. Barvne liste, drevesa in druge jesenske motive smo uporabili za ustvarjanje pisanih umetniških del, ki so krasila naše prostore.

V enem od dni smo odkrivali jesenske plodove s pomočjo čarobne škatle. Dotaknili smo se različnih plodov, vonjali jesenske arome in se učili o raznolikosti narave v tem letnem času. Otroci so se s plodovi tudi igrali, spoznavali njihove oblike in teksture.

Ob prihajajočem obisku gasilcev (ki smo ga preložili, zaradi slabega vremena) smo se pogovarjali o njihovi vlogi in pomembnosti njihovega dela. Otroci so s polnim navdušenjem izražali nestrpno pričakovanje obiska gasilcev, ki so nam v preteklosti že večkrat priskočili na pomoč. Skupaj smo načrtovali, kako jim bomo izrazili hvaležnost za njihovo nesebično pomoč, ki nam je bila še posebej dragocena v preteklem mesecu.

Vzdušje v Želvicah je bilo polno radosti, smeha in ustvarjalnosti. Skupaj smo ustvarjali nepozabne trenutke, ki bodo ostali v lepem spominu otrok ter vseh, ki smo bili del teh dogodkov v mesecu oktobru.

 

Za vrtec Dolenja Trebuša, Petra in Manca

 

Dostopnost