Skoči na glavno vsebino

Mostarski otroci smo bili danes deležni tradicionalnega slovenskega zajtrka. Z užitkom smo zagrizli v kruh, na katerega smo namazali maslo in med. Poleg smo popili še lonček mleka, ob sadni malici pa zagrizli v sočna jabolka. Ob današnjem dnevu smo še posebej poudarili kako prav je, da nam ni vseeno kakšno hrano jemo. Hrana pridelana na okoliških kmetijah je namreč bistveno bogatejša in kakovostnejša od hrane, ki jo do nas pripeljejo iz drugih držav. Zato je prav, da podpiramo lokalne pridelovalce in s tem poskrbimo tudi za naš boljši jutri.

Slogan letošnjega tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi »Kruh za zajtrk- super dan!« Prav zato smo k nam povabili Sarinega tata Petra, ki se v kuhinji več kot dobro znajde. Zaupal nam je postopek, kako pripraviti slasten domači kruh. Kmalu je po vrtcu omamno zadišalo- naš kruh je bil pečen. Verjeli ali ne, boljšega kruha še nismo jedli. Da se boste o tem, kako dober je bil, lahko prepričali tudi sami, je vsak od nas danes domov odnesel košček, ki ga bo lahko razdelil med svoje bližnje.

Najlepša hvala tatu Petru, ki si je vzel čas, ter nas naučil pomembne veščine, ki nam bo v življenju še kako prav prišla- priprave domačega kruha.

Za vrtec pripravila, Brigita

    

 

Dostopnost