Skoči na glavno vsebino

Da je zdravje naše največje bogastvo smo v preteklih dveh tednih vsak dan znova ugotavljali tudi otroci s skupine Zajčkov. Pa preberite kaj vse smo se naučili:

  • “Treba je vsak dan umivat zobke, dvakrat, zjutri in pa zvečer.”
  • “Če jemo preveč sladkarij in bonbonov, pol nismo zdravi.”
  • “Se moremo tud umivat.”
  • “Ja, pa spat in počivat. Pa s prijatelji se igrat.”
  • “In če mamo lepe zobke, jih zobna vila spravi v grad.”
  • “Zdravi ostanemo, če jemo jabolka, hruške, slive pa solato.”
  • “In roke moramo umit na vrhu, spodaj in vse prstke.”

Vse to in še več smo se skozi obilico zabavnih aktivnosti naučili v preteklih dneh. Že prvi dan nas je v igralnici pričakala velika, lačna gosenica. Naučila nas je, da je pomembno, da jemo zdravo hrano, se izogibamo sladkarijam, sladkim pijačam in ostalim nezdravim obrokom. Da pa bi na to opomnili še ostale otroke v vrtcu, smo izdelali plakat, ki pred našo igralnico vse opominja, kako le najbolje poskrbimo za svoje zdravje. Ker pa ne smemo ob skrbi zanj pozabiti niti na gibanje, smo vsak sončen dan izkoristili za dolge sprehode, igro na dvorišču ali igre z žogo na igrišču. Ob deževnih dneh pa smo se v igralnici igrali razne gibalne igre, plesali ter telovadili. Hkrati pa smo spoznali, da ima veliko vlogo pri zdravju tudi naše dobro počutje, prosti čas ter igra, zato si je čisto vsak izmed nas izdelal svojo igračo, ki smo jo poimenovali Leteči obroči. Tako bomo lahko v igri uživali tudi doma, z našimi najdražjimi.
Za konec, pa smo si ob dnevu slovenske hrane – tradicionalnem slovenskem zajtrku privoščili kruh, namazan z maslom in medom, poleg lonček mleka, za posladek pa slastno jabolko. Vse to nam je predstavil kuhar Primož, ki nam je s svojim prihodom še polepšal zajtrk. Nato pa smo prijetno siti s pomočjo peka Petra spekli okusen, lep, predvsem pa zdrav domač kruh.

Pripravili Anita in Brigita

Dostopnost