Skoči na glavno vsebino

Današnji dan se je začel zares čudno. Na vratih vseh igralnic so bile razobešene tablice, da nekdo praznuje rojstni dan. Kmalu smo ugotovili, da je povsod napisano isto ime. Danes namreč praznuje naš planet Zemlja. Vrtečki smo se odločili, da posvetimo dan samo njej. Kot vsakemu slavljencu smo tudi njej zapeli pesmico, zaželeli lepe želje in pihali svečke.
Polžki in Miške smo danes skupaj pripravili senzorični kotiček s kamenčki in storži, sadili sadike v gredico, skupno rajali in izdelali lepljivo košarico s cvetjem.
Pikapolonice smo praznovale Zemljin rojstni dan, prisluhnile pravljici Barve in planet Zemlja, kjer smo spoznali pomen ohranjanja čistega planeta.
Zajčki smo usvajali novo recitacijo z naslovom Zemlja praznuje, nato pa smo iz odpadnih materialov izdelali lutko v obliki Zemlje. Dan smo zaključili s sprehodom po našem čudovitem kraju ter z igro v gozdičku z naravnim materialom, ki nam ga nudi narava.
Krtki smo prav tako Zemlji ob rojstnem dnevu zapeli in zaplesali, nato pa izdelali plakat.

Skratka, za vsemi nami je pester in zanimiv dan. Za konec bi z vami delili še čudovito recitacijo Zvedane Majhen, z naslovom Zemlja praznuje:

Zemlja praznuje, kaj naj ji damo,
saj njenih misli sploh ne poznamo?
Dajmo ji pesem, našo zdravljico
in velikansko, sladko potico.

Vsa ta darila je odklonila
in nas ljubeče nagovorila:
“Dajem vam hrano za preživetje,
širna prostranstva, zrak in zavetje.
Vsak, ki zastruplja moj čudežni vrt,
sebe in mene obsodi na smrt.”

ZEMLJA, VSE NAJBOLJŠE!

Za vrtec pripravila, Brigita

 

 

 

Dostopnost