Skoči na glavno vsebino

Vsi smo nestrpno pričakovali četrtkovo popoldne, ko se bomo opremljeni s svetilko, pižamo, ter zobno ščetko lahko vrnili v vrtec. Čakal nas je namreč pomemben dogodek, noč v vrtcu. Ob prihodu smo le na hitro pomahali našim staršem in se podali na dvorišče, kjer so nas že čakali ostali prijatelji. Naša zbrana druščina se je nato odpravila proti Modreju, saj smo dobili namig, da nas tam nekdo čaka.
In res smo že od daleč na Vitanovem travniku zagledali nekoga poznanega. Pričakala nas je Vitanova družina, ki je za nas pripravila veliko presenečenje. S pomočjo čarobnega prahu smo odpotovali v pravljični svet in se preizkusili v iskanju odgovorov na uganke.
Ker je sonce že zdavnaj zašlo za hribe smo sklenili, da bo najbolje, da nadaljujemo našo pot. Sprehodili smo se do jezera, kjer smo priredili zabavo. Zaplesali smo nekaj plesov, kmalu pa je bilo že tako temno, da smo lahko odprli svoje svetilke.
Pred odhodom v vrtec smo zavili v okrepčevalnico Jezero, kjer sta vsakemu od nas Selim in Laurie postregla s slastnim sladoledom, nato pa naš večer še polepšala z ognjemetom. Ob povratku v vrtec smo le še umili zobe, se preoblekli v pižame in se udobno namestili na ležalnike. Pred spanjem nas je čakala risanka z naslovom Mavka. Prijetno utrujeni, polni novih dogodivščin in z lepim spominom na današnji dan smo kmalu vsi sladko zaspali.

Še enkrat hvala Vitanovim staršem ter Selimu in Laurie, ki so poskrbeli, da je bila naša noč v vrtcu res nekaj posebnega.

Za vrtec pripravile, vzgojiteljice

Dostopnost