Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek nas je v igralnici pričakalo škratovo pismo, v katerem nas je nagovoril, da bi spoznali njegovo zgodbo. Naloga nas je seveda takoj pritegnila in z veseljem smo se prepustili raziskovanju. Ker pa je škrat kdaj  tudi navihan, smo morali najprej dobro slediti navodilom vzgojiteljic in poiskati ključ, ki nam bo pomagal razkriti škratovo skrivnost. In uspelo nam je, našli smo Škratovo knjigo. Prisluhnili smo njegovi zgodbi in pričeli tudi z učenjem škratove pesmice.
Skozi ves teden nas je škratek presenečal z različnimi nalogami in nas zabaval. Nekateri smo ga uspeli videti, drugim to zaradi njegove urnosti ni uspelo. A nič zato, saj zdaj vsi vemo kako izgleda in kadarkoli ga bomo zagledali, ga bomo brez težav prepoznali.

Poleg vseh škratovih nalog, pa smo se v tem tednu tudi že kar dobro »udomačili« v naši igralnici. Skupaj smo postavili pravila, se sprehodili po šoli in spoznali nekatere »sosede«.
Ker naša ustvarjalnost ne pozna meja, smo z risbicami in izdelki okrasili pravljično sobo v knjižici v Tolminu.

Navdušenje nad škratovo domišljijo in  navihanostjo nas bo vedno spodbujalo k temu, kar nam je zapisal v enem izmed pisem:

Bodite dobri prijatelji.

Pripravili, Katja in Mateja

Dostopnost