Skoči na glavno vsebino

Danes smo si ogledali predstavo gledališča Pravljičarna, ki jo je za nas financiral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Tolmin. Predstava nas je popeljala v življenje čebele Počasnele, ki je zakorakala v svet šole. Vse je bilo lepo dokler jo je tja vozila mama, ko pa je prišla na preizkušnjo, da se v šolo poda sama, se je znašla pred marsikaterim vprašanjem. Čemu so na cesti narisane črte, ter čemu se visoko na drogu prižigajo pisane luči? Kako pravilno prečkati cesto ter kaj pomenijo prometni znaki? Odgovor na ta in še mnoga druga vprašanja je čebela poiskala med nami. Z veseljem smo ji priskočili na pomoč, saj smo na vsa vprašanja že poznali odgovore. S skupnimi močmi smo čebelo Počasnelo naučili kako varno priti v šolo.

Konec dober, vse dobro. Tako kot čebela Počasnela se tudi sami pozanimajmo o načinih za varno vključitev v promet. Naj bo novo vrtčevsko leto pred nami varno in polno novih znanj in izkušenj.

Najlepša hvala Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Tolmin, ki nam vsako leto omogoči ogled poučnih in zanimiv predstav.

Za vrtec pripravila, Brigita

Dostopnost