Skoči na glavno vsebino

V okviru Evropskega tedna mobilnosti so se otroci skupine Pikapolonic podali na poučno popotovanje skozi svet prometa in varnosti. V tem tednu smo poskrbeli, da so otroci na igriv in kreativen način spoznali osnove varnosti v prometu.

Temo smo pričeli  s prebiranjem poučnih pravljic o prometu, pogovoru kaj je to promet in katere vrste prometa poznamo. Sličice različnih prevoznih sredstev smo tako pravilno razvrščali v okolja kamor sodijo.  Likovno smo ustvarili križišče cest, po kateri varno vozijo barvni avtomobili. Zaplesali smo ob novi naučeni pesmici, Kolesa na avtu. Veliko časa smo namenili prosti igri, v kateri so otroci zelo uživali, ter se spremenili v prave male voznike avtomobilov, vlakov, ladji, kamionov, letal,..

Na sprehodih smo dali velik poudarek varni hoji pri kraju ceste in kako pravilno prečkati cesto. Spoznali smo različne pripomočke, ki nam v prometu omogočajo da smo bolj vidni in varni.

Teden mobilnosti smo zaključili s poučno predstavo v šoli, kjer nam je čebelica skozi igro še enkrat povedala vsa pravila lepega vedenja v prometu. Prepričani smo, da se prometna varnost začne že v vrtcu z vzgojo najmlajših.

Za Pikapolonice, Nika in Polona

Dostopnost