Skoči na glavno vsebino

Gibanje je bila glavna tema celotnega tedna. V ponedeljek smo namreč obeležili dan slovenskega športa, ter se ta in vse nadaljne dni veliko gibali. Kolikor je vreme dopuščalo smo bili aktivni zunaj. Hodili smo na sprehode, telovadili v naravi, ter razvijali svoje motorične sposobnosti v gozdičku in na travniku.

Atletska zveza Slovenije pa je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in ozavešča sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Tako kot že več let zapored smo se akciji priključili tudi otroci iz vrtca Most na Soči.
Danes smo tako ponovno dokazali, da smo res zagrizeni športniki. Že od jutra smo pogledovali v nebo in čakali, da dež poneha. Končno se nam je želja uresničila, zato smo se hitro obuli in oblekli, ter se pred vrtcem malce ogreli. Sledil je tek. Najprej so se na stezo podali tekači Krtki, za njimi Zajčki, nato Pikapolonice, Miške in še Polžki. Niti nekaj kapljic dežja proti koncu tekme nas ni odgnalo od tega, da akcijo izpeljemo do konca. Vsi smo pretekli pot od napisa START pa vse do napisa CILJ, na kar smo zelo ponosni.

Pred vsako igralnico smo nato izobesili priznanje Atletske zveze za udeležbo na množičnem teku. Bravo vsem malim zagrizenim tekačem, ki se zavedamo, da se tudi z malimi koraki daleč pride, ter, da smo prav mi sami tisti, ki za svoje zdravje lahko naredimo največ.

Za vrtec pripravila, Brigita

 

 

Dostopnost