Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 PONEDELJEK, 25. 9.
 malica pisana štručka (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kakav (5, 6, 7, 8), suho sadje     PODRUŽNICE: kruhov rogljiček    
 kosilo
zel. juha (9), golaž s polento (1), mešana solata
 p. malica
črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sirni namaz (7),
 TOREK, 26. 9.
 malica
koruzni kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo (7), marmelada, čaj
 kosilo porova kremna juha (7), naravni zrezek v omaki (1), riž, solata
 p. malica
plazma piškoti (1, 3, 7), kefir Planika (7)
 SREDA, 27. 9.
 malica
bombeta (1, 3, 6, 7, 8, 11 13), sir (7), rezina paradižnika, čaj, sadje
 kosilo zelenjavna juha (9), testenine z bolonjsko omako (1, 3), mešana solata
p. malica sadna skutka (7)
ČETRTEK, 28. 9.
malica
žemlja (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), kuhan pršut, kumarice, sok
kosilo
korenčkova juha (1, 3), dunajski zrezek (1, 3), krompir v koščkih, špinača (7), mešana solata   JASLI: zmečkan krompir, naravni zrezek
pop. malica
zelenjavni krožnik, sir (7), črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13)
PETEK, 29. 9.

 

malica

močnik (1, 7)
kosilo
fižolova mineštra (1, 3) zavitek (1)
pop. malica  riževi vaflji,  (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), gosti sok                     JASLI: kruh

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.