Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 PONEDELJEK, 18. 6.
 malica
kruhov rogljiček (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sadni jogurt (7), sadje SHEMA – marelice
 kosilo
zelenjavna mineštra s krompirjem(9), pica (1, 7), solata
 p. malica
makovka (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), melona
 TOREK, 19. 6.
 malica  

črna žemlja (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sir (7), rezina paradižnika, sadje,čaj                             

 

 kosilo
goveja juha z zakuho (1, 3, 9) sojini polpeti 1, 3), pražen krompir, mešana solata
 p. malica
kefir z medom Planika (7), črn kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13)
 SREDA, 20. 6.
 malica

 

mlečni riž (1, 7)

 

 

 kosilo
fižolova mineštra (1, 3), pecivo (1, 3, 7)
p. malica zelenjavni krožnik, koruzni kruh (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13)
ČETRTEK, 21. 6.
malica
koruzni kosmiči (1, 5), mleko (7)
kosilo
zel. juha (9), rižota s telečjim mesom (1), mešana solata
pop. malica
muffin z jabolki (1, 3, 7), čaj
PETEK, 22. 6.
 malica žemlja (1, 3, 6, 7, 8, 11, 13), ribji namaz (10), čaj, sadje
 kosilo
zel. juha (9), testenine z ragujem (1, 3, 7), mešana solata
 pop. malica MU smuti (7), piškoti (1, 3, 6, 7, 8)

Legenda:

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.